Nyomtatás

Tisztújítás a megyei vadászkamaránál

Kisalföld - 2009. október 31.

Szanyban tartotta tisztújító küldöttközgyűlését az Országos Magyar Vadászkamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete.
Mivel a szervezet önkormányzattal rendelkező, közfeladatokat és általános szakmai érdek-képviseleti feladatokat is ellátó köztestület, ezért egy 1997. évi törvény és a kamara alapszabálya értelmében négyéves ciklusra választott tisztségviselők képviselik a sport- és a hivatásos vadászokat.

 

Az újonnan megválasztott testület elnöke dr. Jámbor László, sportvadász alelnöke Németh Gergely, hivatásos vadász alelnök Giczi Ferenc lett. Elnökségi tagok Horváth Zoltán, dr. Rózsa Gábor, a vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottság elnökének Orbán Tibort, a felügyelőbizottság elnökének Takács Lászlót, az etikai bizottság elnökének pedig dr. Szammer Károlyt választották.

A szervezet tagjai két osztályba tömörülnek. Előzetesen a két osztályból a tagok megyei küldötteket választanak. A 173 hivatásos vadászt 18 küldött, a mintegy 2731 sportvadászt 55 küldött képviseli a megyei közgyűlésen. A tagsági viszony a hivatásos vadászoknál igen, a sportvadászoknál nem kötelező. Ennek ellenére a megyében valamennyi vadász tagja a szervezetnek, amely kiadja az állami vadászjegyet, szervezi az állami vadászvizsgákat, ezenfelül a vadász-felelősségbiztosítást is megköti a tagjaival.

A megválasztott elnökségi és bizottsági tagokon kívül mindkét osztályból országos küldötteket is választanak, ők alkotják az országos küldöttközgyűlést, amely az országos vezetőket választja és évente dönt a fontosabb szervezeti és országos kérdésekben. A szervezet felügyeletét az illetékes szakminisztérium – a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium – jogi főosztálya látja el, és minden esetben ellenőrzi a választások törvényes lefolyását.

 

 
 
fetishtube.cc redrube youporn uporn