Rólunk írták
Nyomtatás

Vadásznap Győr-Moson-Sopron megyében

Nimród - 2010. október

Augusztus utolsó szombatján tizenegyedik alkalommal rendezték a megyei vadásznapot a Rába parti Szanyban, most is nagy sikerrel. A hagyományoktól eltérően, a Hubertus-mise és az ünnepélyes megnyitó helyszíne ezúttal nem az Anna-kápolna melletti liget, hanem a szeles, esőre hajló idő miatt a szanyi Plébániatemplom volt. A szentmisét Tóth Imre plébános celebrálta, aki a vadászat áhítatát Nadler Herbert szavaival idézte meg, és a vadászok összefogásának szükségességét hirdette.

Bővebben...
 
Nyomtatás

Kutyák tépték szét a parókás őzbakot


Kisalföld - 2010. május 18.

Egymillió forintos kárt okoztak kóbor kutyák a páli vadásztársaságnak. ˝Parókás˝ bakjukat támadták meg az ebek, kilövésére külföldi vendégvadászt vártak.

Valószínűleg kóbor kutyák öltek meg egy egymillió forintra taksált őzbakot a páli határban. A beledi Nimród Vadásztársaságot érte kár. A ritka, úgynevezett parókás bakra külföldi vendég pályázott. A szakemberek szerint, ha nem is gyakran, de előfordul, hogy kutyák tesznek kárt a vadállományban.
Bővebben...
 
Nyomtatás

Szarvasbőgés, a vadászok ideje


Kisalföld - 2007. szeptember 04.


Szeptember elsejével megkezdődött a vadászok számára a szarvasszezon. Ezt tartják a legszebb, legizgalmasabb időszaknak, amikor hihetetlen dolgok is megesnek cserkelés közben. A trófeák ára 1300 és 10 ezer euró között mozog.
 
A vadászok számára a legszebb idény – tartják a szeptember elsején kezdődő szarvasbőgés időszakáról. „Ilyenkor az erdők királyára vadászunk" – magyarázza az érzést Németh Gergely, a szanyi Dózsa Vadásztársaság elnöke. A szarvasok valósággal „megrészegülnek", és bizony sokszor a vadászokkal is történnek „furcsaságok" az erdőben.

Bővebben...
 
Nyomtatás

Két rókát lőtt Imre atya


Kisalföld - 2008. március 26.


Első vadászatán két rókát hozott terítékre a szanyi plébános. Tóth Imre atya régóta figyelte a vadászok munkáját, de igazán új állomáshelyén „fertőződött meg”. A szanyi társaság szívesen fogadta és a sikeres hajtás után, ahogy illik, fel is avatták. Imre atya azt mondja: a szerencsének örül, de őt igazán a természetjárás vonzza, amikor puskát akaszt a vállára.

A vadászszerencse kísérte első vadászatán a szanyi plébánost

A szanyi vadászok a szezonban kilenc szarvasbikát ejtettek, köztük egy ezüstérmeset. Az őzbakok már nem voltak ilyen jók. Tavaly megyénkben közel 2800-an váltottak vadászjegyet. A vadászszezon Szanyban közepes volt elnökük szerint. A Dózsa társaságban négyről harmincötezerre emelték a tagdíjat. Plébánosuk kiváló rókavadász.
 

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2
fetishtube.cc redrube youporn uporn